Mijn eerste blog – Regenboogtraining Leoniek van Maarel

//Mijn eerste blog – Regenboogtraining Leoniek van Maarel

Mijn eerste blog – Regenboogtraining Leoniek van Maarel

Goedemorgen!

Mijn eerste blog bericht. Leuk… ook een beetje raar. Ik moet mijn weg nog vinden in deze nieuwe wereld maar ik zie het als een mooie manier om meer te vertellen over mijn werk. En om op deze manier het hele thema ‘rouwen’ dichterbij te halen. Het blijft voor veel mensen een spannende materie en iets waar je gelukkig niet allemaal mee te maken krijgt…toch?
Ieder mens verliest zijn hele leven door dingen, mensen, verwachtingen. Verlies is de andere kant van de liefde, van geluk en dromen… Dit kwijt raken gebeurd niet alleen door een persoon te verliezen die je dierbaar is maar zeker ook door het verliezen van je gezondheid, je veilige thuis, je baan… Ik hoop, door te vertellen over mijn ontdekkingen en over wat ik leer elke dag, dat ik jou kan helpen, steunen en zeker ook door meer kennis door te geven je kan bekrachtigen in bijvoorbeeld je werk als professional. Het ‘van’ en ‘aan’ een ander leren door te delen is heel waardevol. Reageer daarom ook zeker, geef me feedback. Ik leer graag van jou!

Regenboogtraining Leoniek van Maarel – Wat heb ik geleerd?

Een paar dagen geleden heb ik een geweldige training gehad van Leoniek van Maarel waar ik graag wat meer over vertel. Twee en een halve dag ontdekken, leren en delen van ervaringen met andere therapeuten. Iedereen wilde meer leren over het werken met kinderen in rouw en zichzelf nog beter maken in zijn werk. Prachtig gezamenlijk doel als je begint in een groep mensen waar je niemand van kent… De training heet: De Regenboogtraining en wordt gegeven vanuit de Maatschap van rouwtherapeuten.

De theorie was natuurlijk al voor mij bekend. Maar wat voor mij een flinke verdieping was, was het nog beter stilstaan bij de ontwikkelingsfase van kinderen en jongeren. Hoe ze denken en wat ze nodig hebben van hun omgeving als ze te maken krijgen met verlies. Daarbij wetende dat je verschillende taken doorloopt als je rouwt, maar dat dit proces een slingerend proces is. Je bent niet 24 uur per dag bezig met je verlies, maar je lacht ook en je geniet ook op bepaalde momenten. Het was dus echt een theoretische verdieping. Maar ook een stukje praktijk, bijvoorbeeld als het gaat om het oefenen van methodieken en hoe je hiermee kinderen concreet kunt begeleiden in hun rouwproces. Heel veel zelf aan de slag gaan, en ervaren hoe methodieken werken.

Rouwen is een slingerend proces, met ups en downs! Misschien herken je dit gegeven in mijn logo en huisstijl.

 

Conclusie na afloop van de training

Ik was na de dagen erg moe maar ook zeer voldaan. Het extra gereedschap wat ik heb meegekregen kan ik geweldig mooi inzetten in mijn praktijk. Ik voelde me enthousiast omdat ik besefte hoe graag ik dit werk wil doen en dat ik er blij van wordt om te werken met kinderen en hen mag ondersteunen bij moeilijke momenten in hun leven. En wat zijn kinderen mooi in hun emoties en hoe ze naar het leven kijken. Ik werd door deze training extra bevestigd dat ik de juiste richting had gekozen. Vol moed en geïnspireerd ging ik weer terug naar het noorden, naar het mooie Bunne. Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan!

Fijne dag allemaal!

Warme groet,

Janine

 

By |2017-07-24T12:44:11+00:00juni 29th, 2017|Categories: Blog|0 Comments

About the Author: