Informatie voor kinderen en jongeren

/Informatie voor kinderen en jongeren
Informatie voor kinderen en jongeren2017-07-18T11:01:17+00:00
  •  Informatie voor kinderen en jongeren

Hoi,

Wat fijn dat je dit wilt lezen zodat ik mij kan voorstellen. Ik hoop jou ook binnenkort te ontmoeten maar voor nu wil ik je graag eerst wat meer over mijzelf vertellen.

Ik ben Janine Poppema. Ik ben 40 jaar en ik woon met mijn man Koen en mijn zoon van 8 jaar in Bunne.  Ik werk graag met kinderen en hun ouders op het moment dat er iets verdrietigs is gebeurd, zoals wanneer er iemand is overleden. Iemand uit je familie of van je vrienden. Je lieve huisdier…  Misschien is er iemand die jouw dierbaar is ernstig ziek en zal hij niet meer beter worden of  je mist je oude vrienden en school zo erg omdat jullie moesten verhuizen.  Ik help graag kinderen hierbij omdat het soms zo ontzettend moeilijk en verdrietig kan zijn.

Jij leest nu deze tekst omdat je vader of moeder of iemand anders jou heeft gevraagd dit te doen. Misschien heb je het zelf opgezocht. Grote kans dat er ook bij jou thuis of op school iets is gebeurd waardoor jij erg verdrietig bent of boos. Er is iemand die jouw graag hierbij wil helpen maar misschien niet goed weet wat hij moet doen. Ze vragen zich af waar jij mee zit, waar je zo verdrietig van wordt.  Op zo’n moment kunnen ouders, soms ook opa’s en oma, meester of juf, bij mij komen voor hulp.

Wat ik kan doen is heel goed luisteren naar jouw verhaal. En naar het verhaal van alle mensen die belangrijk zijn voor jou. Ik kan jou helpen bij vragen die je hebt of je iets meer vertellen over wat er nu gebeurd bij je als er iemand dood gaat of ernstig ziek is.  Vaak is praten niet zo gemakkelijk. Want leg maar eens in woorden uit wat je voelt van binnen. Dat is ontzettend ingewikkeld en heel normaal! En weet je…als je niet wilt praten hoeft dat ook niet. Ik werk veel met speciale spellen, knutsel ik bijna altijd en kunnen we uitbeelden en uitspelen.  Muziek of samen buiten zijn kunnen voor jou mooie manieren zijn om te vertellen of om iets een plekje te geven. Hoe ik met jou zal werken zal bepaalt worden door wat jij wilt, wie jij bent en wat jij nodig hebt.

Ik heb een praktijk waar we fijn kunnen werken aan tafel of rustig kunnen zitten. Maar als het voor jou prettiger is dat ik bij jou thuis kom of op school dan doe ik dat.  Dit zullen we overleggen.

Ik heb onder het kopje ‘Over Praktijk Rondom Kind’ foto’s neergezet. Daar kun je iets meer zien over hoe de praktijk eruit ziet en waar ik mee werk. Dan krijg je er een beetje beeld bij. Ik hoop dat je nu voldoende eerst weet en anders mag je me altijd bellen voor vragen of schrijf ze op en neem ze mee als je een keer bij me komt voor een gesprek.

Tot ziens! Groetjes, Janine

Foto’s ter voorbereiding voor kinderen