Professionals

/Professionals
Professionals2017-07-17T17:28:09+00:00
  • Professionals

 Professionals

 

Zowel in de zorg als in het onderwijs werk ik graag samen met andere professionals. Dit heeft natuurlijk te maken met mijn achtergrond, maar ook omdat ik graag kansen aangrijp om in die samenwerking elkaar te versterken en te leren van elkaar.

Zorg

Door mijn ervaring als ambulant gezinshulpverlener weet ik maar al te goed hoeveel problemen een onverwerkt verlies ten grondslag hebben liggen.  Dit kan herstel binnen een gezin in de weg staan. Ouders werken hard, maar blijven door eigen herinneringen en terugkerende emoties in een cirkel rond draaien. Stil staan en betekenis geven aan dat verlies uit het verleden kan ruimte geven om in het heden verder te gaan. 

Daarbij komt dat bij het begeleiden van gezinnen je veel te maken krijgt met verlies van gezondheid. Bijvoorbeeld een vader die ernstig ziek is, of een moeder die komt te overlijden en haar man heeft geen idee hoe hij zijn gezin verder moet helpen nu hij zelf amper overeind kan blijven. Ouders die te horen hebben gekregen dat hun zoon of dochter een beperking heeft, en daarmee hun toekomstdromen verliezen. Heftige processen die vaak naast andere zorgen bestaan. 

Uiteraard zijn dit maar een paar voorbeelden. Vaak is het complexer en minder helder te vatten. Ik hoor graag waar je tegen aanloopt om met je mee te kunnen denken. Bel gerust, of stuur een email naar info@praktijkrondomkind.nl.

Onderwijs

Als leerkracht wil je graag de juiste ondersteuning bieden aan kinderen of jongeren die een verlies hebben meegemaakt. Toch is dat soms erg ingewikkeld. ‘Wat kan ik doen als leerkracht nu ik zie dat een leerling zich niet kan concentreren en snel boos is?’, ‘wat vertel ik de rest van de klas?’ en ‘hoe bespreek ik een thema als rouw en verlies klassikaal?’ zijn vragen die u als leerkracht of docent kunnen bezighouden.

Ik denk graag met u mee over deze thema’s. U kunt altijd contact opnemen om te overleggen over de mogelijkheden. Ik kan bijvoorbeeld bij u op school komen, een les voorbereiden over dit thema of met u als leerkracht/intern begeleider meedenken en u begeleiden in bepaalde situaties. 

Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om voor de klas te staan als gastdocent. Wilt u een les wijden aan:

  • Opvoeding (jeugdzorg)
  • Autisme
  • Rouw & verlies (algemeen of bij jongeren en kinderen).

Neem dan contact op!

<